λογοτεχνίας κείμενα.... σελίδες του περιοδικού ΥΦΟΣ // http://politistiko-magazino.blogspot.gr/

Η Φωτό Μου
Ξεφυλλίζοντας... με τον Πάνο Αϊβαλή

~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~
.........η νέα ιστοσελίδα του περιοδικού ΥΦΟΣ - πατήστε πάνω στην εικόνα

... ας κάνουμε δώρο ένα βιβλίο στα αγαπημένα μας πρόσωπα- αντίδοτο στην κρίση που ζούμε...

Oδοιπορικό στα παράλια της αλησμόνητης Μ. Ασίας

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

«Πρωταθλητές» στην ανάγνωση βιβλίων μεταξύ των 30 λαών που συμπεριλαμβάνονται στην έρευνα αναδεικνύονται οι Ινδοί




Έρευνα σε 30 χώρες του κόσμου (στις οποίες δε συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα) πραγματοποίησε η εταιρεία NOP, αναζητώντας την απάντηση στο ερώτημα: Σε ποιες χώρες οι άνθρωποι διαβάζουν περισσότερο;». Οι απαντήσεις της έρευνας είναι μάλλον μη αναμενόμενες.


«Πρωταθλητές» στην ανάγνωση βιβλίων μεταξύ των 30 λαών που συμπεριλαμβάνονται στην έρευνα αναδεικνύονται οι Ινδοί, που διαβάζουν κατά μέσο όρο 10 ώρες και 42 λεπτά κάθε εβδομάδα, και ακολουθούν οι Ταϋλανδοί με 9 ώρες και 24 λεπτά, οι Κινέζοι με 8 ώρες, οι Φιλιππινέζοι με 7 ώρες και 36 λεπτά και οι Αιγύπτιοι με 7 ώρες και 30 λεπτά.
Αρκετά πιο πίσω είναι οι Ευρωπαίοι, με τους Γάλλους να διαβάζουν κατά μέσο όρο κάθε εβδομάδα για 6 ώρες και 54 λεπτά, τους Ισπανούς για 5 ώρες και 48 λεπτά τους Γερμανούς για 5 ώρες και 42 λεπτά, και τους Ιταλούς για 5 ώρες και 36 λεπτά.
Πολύ χαμηλά (στην 22η θέση, μαζί με τη Γερμανία) βρίσκονται και οι Ηνωμένες Πολιτείες, με 5 ώρες και 42 λεπτά, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, με βάση τα στοιχεία της έρευνας, οι Ιάπωνες και οι Κορεάτες είναι οι ουραγοί της αναγνωσιμότητας, διαβάζοντας για 4 ώρες και 6 λεπτά και 3 ώρες και 6 λεπτά την εβδομάδα αντίστοιχα.

Οι Έλληνες;;;



[επιμέλεια: Σπύρος Πιστικός]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου